Zelf e-learning maken? Volg deze design tips!

e-learning maken

Wil je zelf e-learning maken? Super! Als je zelf de e-learning samenstelt, ben je ervan verzekerd dat alle content van belang is voor je medewerkers of studenten. Wil je het design ook zelf gaan doen? Dan is het slim om op een aantal punten te letten. Hieronder geven wij je een aantal tips.

Tip 1: Houd het design rustig

e-learning maken

Je wilt niet dat je studenten of medewerkers tijdens het leren afgeleid raken door een druk design. Ze moeten zich goed kunnen focussen op de content, zodat ze het geleerde ook goed in zich opnemen. Zorg er daarom voor dat je het rustig houdt. Plaats niet te veel afbeeldingen, maak een simpel design en gebruik één lettertype. Zorg er ook voor dat alle knoppen voor dezelfde functie er hetzelfde uit zien.

Tip 2: Kies je juiste kleuren

e-learning maken

Bij het maken van een e-learning design is het ook belangrijk om goed na te denken over de kleuren die je gebruikt. Zo kunnen felle kleuren erg afleiden en dat wil je natuurlijk niet. Gebruik daarom rustigere tinten grijs, groen of blauw. Deze kleuren stralen rust uit, waardoor je deelnemers zich beter kunnen focussen. Gebruik ook niet te veel kleuren, nooit meer dan drie!

Tip 3: Kies voor relevante afbeeldingen

Afbeeldingen kunnen je teksten mooi aankleden en aantrekkelijker maken. Wel is het belangrijk dat de afbeeldingen de tekst ook aanvullen, zodat het voor de deelnemers ook duidelijk is waarom ze in de tekst staan. Dit kan hen ook helpen om de tekst beter te begrijpen.