Vrachtwagen theorie behalen bij ABC Rijopleidingen

vrachtwagen theorie

Ben jij net als ik bezig met het behalen van je vrachtwagen theorie? Dan ben je aan het juiste adres, want was ongeveer een half jaar geleden bezig met het behalen van mijn vrachtwagen theorie, totdat ik op de website van ABC Rijopleidingen terecht kwam. Binnen een paar weken heb ik al een flinke groei doorgemaakt omtrent de theorie. In dit artikel bespreek ik de vaak voorkomende fouten die worden gemaakt tijdens de toets. Tevens geef ik tips hoe je dit kan aanpakken. Veel leesplezier!

De eerste stap zetten is het belangrijkste

Voordat ik überhaupt met mijn theorie was begonnen, hield ik me bezig met het bestuderen van andere vrachtwagenchauffeurs. Mijn neef heeft vijf jaar ervaring als vrachtwagenchauffeur en ben een paar keer samen met hem gaan rijden. Van nature ben ik iemand die met praktijkvoorbeelden beter kan leren dan met de theorie.

Ik ben vervolgens gaan Googelen en ik kwam deze website tegen www.abcrijopleidingen.nl/ en heb vervolgens een afspraak ingepland. Ben vanaf het begin duidelijk geweest in mijn verwachtingen en het team heeft mij met open armen ontvangen.

Waar moet je goed opletten tijdens de toets?

Het tentamen bestaat uit verschillende onderdelen. Kandidaten hebben voornamelijk moeite met onderdeel R2C. Het examen bestaat uit 40 vragen, waarvan 32 of meer vragen goed beantwoord moet zijn indien je wil slagen. Dat betekent dat je maximaal 8 fouten mag maken. Er is tevens een tijdslimiet aan gebonden (60 minuten) Dit houdt in dat je per vraag 1.5 minuten tijd hebt. Best weinig hé? Ik voel je spanning en twijfels al aankomen.

Dit is geen enkel probleem voor iemand die zich gedurende de periode goed heeft voorbereid. Denk vooral op je ademhaling en probeer zo rustig mogelijk te blijven. Daarnaast kan het lonen om groente en fruit voor het examen te eten, zodat je lichaam genoeg energie kan opvangen van natuurlijke suikers.

Simuleer het examen een paar keer met je begeleider, zodat je paraat staat voor het echte examen. Je bent nu klaar en stressbestendig Veel succes met het behalen van je vrachtwagen theorie!