Voorkom stress dankzij een training time management

Veel stress ontstaat doordat men teveel hooi op de vork neemt. Waarom men meer doet dan waar men tijd voor hebt is niet eenduidig te zeggen. Het kan zijn dat men het idee heeft dat ze iets moeten bewijzen en dus heel ijverig te werk gaan. Het kan zijn dat ze geen nee kunnen of durven zeggen en dus weten dat ze ergens geen tijd voor hebben, maar toch het werk aannemen. Het kan ook een combinatie van factoren zijn waarbij de tijdmanagement niet soepel verkoopt. Time management is erg belangrijk, want als je niet in staat bent om je tijd op de juiste wijze in te delen, dan kom je vaak tijd tekort. Uiteraard kun je in de letterlijke zin geen tijd tekort komen. Tijd is er altijd en gaat ook altijd door. Het probleem is dat we de tijd opdelen in secties. Zo hebben we een agenda met duidelijke blokken zoals weken, dagen en uren. Daardoor hebben we eindtijden en deadlines die binnen een bepaald blok gehaald moeten worden. Op het moment dat je geen deadline hebt, dan heb je alle tijd. Maar zodra iets op 31 juli af moet zijn, dan kun je tijd tekort komen. Mensen die hun tijd op de juiste manier benutten, komen in principe nooit tijd tekort. Als dat wel gebeurt, dan zegt dat vaak meer over de taak, dan over de tijd. De taak is simpelweg een taak waar meer tijd voor nodig is om te volbrengen. Een training time management van tijdwinst.com is dan ook meer dan een training om te leren hoe je je agenda moet vullen. Iedereen kan zijn agenda vullen met taken. Maar de kunst is om de tijd op de juiste wijze in te delen. Weten hoeveel tijd je hebt en hoe lang taken duren is al een stap in de goede richting. Maar een training time management leert je ook hoe je je focus moet richten op primaire taken en hoe je secundaire taken kunt negeren. Mailtjes die binnen komen, kleine taken die eventueel tussendoor kunnen, mensen die je komen storen tijdens je bezigheden; het zijn allemaal zaken die tijd opeisen en daardoor kom je op den duur in tijdsnood. Door je af te schermen van zulke externe en secundaire zaken, kun je je richten op de taken waar bijvoorbeeld een strikte deadline voor geldt. Een dergelijke focus zorgt voor rust in de bovenkamer en minder stress. Het is ook niet zo dat een training time management draait om het compleet volplannen van een agenda met een of andere rigide structuur. Dat helpt zeker niet om de rust te bewaren. De minste of geringste tegenslag brengt je hele schema in de war. 

Een training time management volg je bij tijdwinst.com

Als je tijd wil winnen, dan kun je het beste een training time management volgen bij tijdwinst.com. Door goed met je dagindeling om te gaan, kun je juist ook tijd winnen. In plaats van steeds maar achter de feiten aan te lopen, blijf je de feiten dankzij een training time management juist voor. 

Volg ook andere trainingen bij tijdwinst.com

Op de site van timemanagement.nl kun je terecht voor een training time management. Maar via tijdwinst.com, kun je ook meteen zien wat voor andere trainingen je zoal kunt volgen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Cursus snellezen
  • Training feedback geven
  • Cursus leidinggeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *