Re-integreren op de arbeidsmarkt kan lastig zijn. Wanneer je om welke reden dan ook besluit weer aan het werk te gaan, of te moeten, wil je dat graag zo snel mogelijk. Een opleiding kan daarbij helpen, maar kost vaak ook veel tijd. Daarom zijn er speciale re-integratie opleiding. Deze duren korter, doordat je vaker in de week les krijgt. De stof die wordt behandeld tijdens deze opleiding is gelijk aan de stof die je krijgt wanneer je een gewone opleiding volgt, je hebt echter twee dagdelen per week les, in plaats van een. 

Stage

Bij de re-integratie opleidingen wordt ook een stage/praktijkcomponent aangeboden. Dit is niet verplicht, maar kan je zeker helpen op succesvol te re-integreren. In vier weken tijd word je gedurende acht dagdelen voorbereid op de stage van een maand. In deze acht dagdelen komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • inzicht krijgen in je capaciteiten en je wensen.
  • opmaken van je persoonsprofiel. Hieronder valt ook het maken van een goed curriculum vitae. Dit kun je gebruiken bij het benaderen van een stage bedrijf. 
  • Oriënteren op de arbeidsmarkt; welke bedrijven passen bij jouw capaciteiten en wensen. 
  • Hoe maak je contact met een stage bedrijf. 

Het spreekt voor zich dat bovenstaande onderwerpen je ook kunnen helpen bij het zoeken naar een baan, nadat je stage hebt gelopen. De stage zelf helpt je allereerst om werkervaring op te doen in je nieuwe functie, daarnaast zorgt een stageplaats er ook voor dat je in een veilige omgeving weer terug in het werkritme komt. Re-integreren betekent immers ook een aanpassing van je privé leven. 

Direct beginnen

Een re-integratie opleiding kan je op ieder gewenst moment beginnen. Gewone opleidingen starten vaak in februari of september, waardoor je mogelijk lang moet wachten voordat je met je opleiding kan beginnen. Veel re-integratie opleidingen kun je in ongeveer 20 weken afronden. Wanneer je ervoor kiest om ook de stage component te volgen, komen daar nog 8 weken bij. Na 28 weken zijn je kansen op de arbeidsmarkt aanmerkelijk groter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *