Geen school kan tegenwoordig nog zonder een app

Benieuwd wat een app voor jouw school kan betekenen? Wij vertellen wat de mogelijkheden zijn en wat het kan opleveren.

Het gebruik van digitale apparatuur in het onderwijs is inmiddels niet meer weg te denken. Apps en smartphones zijn onderdeel gaan uitmaken van lessen. Communicatie met ouders wordt intussen vaker via schriftelijk WhatsApp berichten gedaan dan via een e-mail of belletje. De oplossing om dit alles samen te brengen is een speciale app voor jouw. 

Communicatie met ouders

Een school app maakt het mogelijk om makkelijker te communiceren met ouders. Met de app kunnen er bijvoorbeeld 10 minuten gesprekken ingepland worden door de docenten. Het is ook mogelijk dat ouders dit zelf doen. Na de inschrijving ontvangen zij een mail ter bevestiging. Ook een kind ziek melden kan in de app met een absentiemelder.

Als school is het mogelijk om een groep een specifiek bericht te sturen of juist een generieke boodschap naar alle ouders. Dit soort functies kunnen ingesteld worden voor ieder type school. Een basisschool app houdt ouders bijvoorbeeld op de hoogte van een buitenschoolse activiteit of een project in de klas.

Communicatie met leerlingen

Een school app maakt het mogelijk om snel te communiceren met leerlingen. Het komt nog wel eens voor dat er een lesuur uitvalt of dat er van leslokaal geruild wordt. Dan is het belangrijk dat de leerlingen snel ingelicht worden. In dit geval kan dat met de app van jouw school. Leerlingen van de middelbare school beschikken in de meeste gevallen over een smartphone waar de app op geïnstalleerd kan worden. Bij een belangrijk nieuwsbericht kan er een pushmelding verstuurd worden met de titel van het bericht.

Betrouwbaarheid van een app

De communicatie die plaats vind op de app is afgesloten van de rest van de wereld. Alleen ouders, leerlingen en docenten hebben toegang tot de omgeving met een speciale schoolcode. Daarnaast is het handig dat alle informatie netjes op één plek staat. Ervaring leert dat losse mailtjes en fysieke briefjes nog wel eens kwijtraken.Bron:  https://www.schoolpraat.nl/