Carrièrekansen: opleiding visagiste en schoonheidsspecialiste

Denk je erover om visagiste of schoonheidsspecialiste te worden? Maar wil je hier graag eerst meer over weten? Dan ben je op het juiste adres. We vertellen je graag meer over wat voor werk je straks allemaal kunt gaan doen als je eenmaal je opleiding visagiste of schoonheidsspecialiste hebt afgerond. Lees hier gauw meer! 

Verschil opleiding schoonheidsspecialiste en opleiding visagiste

Beide opleidingen bereiden je voor om aan het werk te gaan als professional in de beauty branche. De opleiding schoonheidsspecialiste is breder ingesteld. In deze opleiding leer je om alle soorten verzorgende, ontspannende en cosmetische behandelingen aan lichaam en gelaat uit te voeren. Je leert om de huid te verzorgen, ontharingsbehandelingen uit te voeren, om massages te geven en make-up aan te brengen. Kies je voor de opleiding visagie? Dan krijg je een introductie in gelaatsverzorging. Daarna ga je je volledig richten op alle soorten make-up en make-up technieken om de mooiste looks uit te werken.

Waar kun je aan het werk als schoonheidsspecialiste en visagiste?

Na een opleiding schoonheidsspecialiste kun je aan de slag in een schoonheidssalon. Maar er zijn nog meer werkmogelijkheden! Wat dacht je van een baan in een kuuroord of in de SPA van een hotel of een cruiseschip? Hetzelfde geldt voor visagisten, ook zij kunnen binnen deze organisaties hun beroep uitoefenen. Of wat dacht je van een job in een parfumerie, waar je klanten kunt adviseren over beauty producten en make-up? 

Als visagiste kun je eveneens een carrière nastreven binnen de theater-, film- en televisiewereld. Of misschien wil je wel visagiste worden voor photoshoots voor magazines en fashion shows? Vaak werken deze visagisten als freelancer. 

Een eigen beauty salon!

Veel schoonheidsspecialisten en visagisten dromen van een eigen schoonheidssalon. Een opleiding visagie of een opleiding schoonheidsspecialist van Wellness Academie is daarvoor een goede eerste zet. Tijdens deze opleidingen leer je meer over het opstarten van een eigen salon. Je wordt perfect voorbereid op het waarmaken van deze droom. Op die manier kun je zelf jouw carrière vormgeven. Wil je een salon aan huis? Ga je voor een salon elders? Huur je als freelancer een behandelstoel in een bestaande beauty salon? Of ga je misschien liever bij de mensen thuis langs? Kortom, er zijn veel uitdagende en inspirerende carrièrekansen na een opleiding visagiste of schoonheidsspecialiste!