Bijles Nederlands – De belangrijkste punten

bijles Nederlands

Het vak Nederlands is misschien wel het belangrijkste vak dat gegeven wordt als onderdeel van middelbaar onderwijs. Dit komt omdat de Nederlandse taal de rest van je leven invloed heeft op alles wat je doet. Of het nu gaat om het solliciteren voor een baan, het schrijven van je scriptie, of gewoon de alledaagse correspondentie met vrienden, familie en collega’s, correct Nederlands gaat je verder brengen. Daarom is het altijd een goed idee om bijles Nederlands te nemen als je moeite hebt met het vak Nederlands op de middelbare school. Scriptium, centrum voor educatieve ondersteuning, biedt bijles Nederlands op alle niveaus en voor alle problemen.

bijles Nederlands

Bijles Nederlands – grammatica

De Nederlandse grammatica is voor veel Nederlandse scholieren appeltje eitje, denken ze. We zien helaas nog te vaak dat jongvolwassenen of tieners veel grammaticale fouten maken. Daarom bevelen wij hen aan om Bijles Nederlands te nemen, net zoals je misschien bijles Frans zou nemen, gericht op grammatica. Leer eens een keer goed hoe het precies zit met die dt en vervoegingen van werkwoorden. Wat was er nou eigenlijk ook alweer aan de hand met dat kofschip, of fokschaap, of was het nou ex-fokschaap geworden? Zorg dat je de Nederlandse grammatica zo goed beheerst dat je geen tijd kwijt bent aan het nadenken over werkwoordspelling tijdens het schrijven. Zo bespaar je veel tijd op het schrijven van teksten, kun je met meer zekerheid een e-mail of verslag insturen, en kom je over het algemeen intelligenter en welbespraakt over.

Spreekvaardigheid

Als onderdeel van Nederlands op het vmbo, havo en het vwo, wordt er ook van leerlingen verwacht dat ze op hoog niveau en met zekerheid presentaties kunnen houden. Je moet Nederlands vlot en zorgvuldig kunnen spreken. Echter, er komt veel meer kijken bij een presentatie dan enkel correct Nederlands taalgebruik. Een goede presentatie staat of valt ook met voorbereiding, zelfverzekerdheid, kunde en expertise. De bijlesdocenten van Scriptium kunnen je helpen een presentatie voor te bereiden, de bijbehorende powerpoint te maken en kunnen met je oefenen zodat je met een gerust hart een presentatie kan doen. Deze voorbereiding kan ook in het Engels gegevens worden in de vorm van Bijles Engels, als je wellicht een presentatie of speech in het Engels moet houden.

bijles Nederlands

De Nederlandse taal – een stapje verder

In de bovenbouw van het middelbaar onderwijs wordt de Nederlandse taal een stapje verder genomen. Het gaat dan ineens ook over de theorie achter de taal. Je leert over verschillende soorten fouten die gemaakt kunnen worden (zoals de tautologie, pleonasmen en incongruentie), over verschillende soorten teksten (betogen, uiteenzettingen, verslagen, essays en proza) en over hoe je die effectief en correct schrijft. Een bijlesdocent Nederlands van Scriptium kan excellent helpen met het leren van de theorie, het toepassen van de theorie, en het zorgen dat je zelf de fouten niet meer maakt. De academisch geschoolde senior docenten kunnen eigenlijk met alles wel helpen. Zorg dus dat je niet meer alleen hoeft te worstelen met moeilijke theorie, onzekerheid met betrekking tot schrijven, of een lastige presentatie en schakel professionele hulp in.